Автоматическое создание чеков в магазине Shopify при оплате картой или наложенном платеже

Automātiska čeku izveide Shopify veikalā, norēķinoties ar karti vai skaidrā naudā pēc piegādes

No 2022. gada interneta veikaliem fiskālie čeki jāizsniedz, izmantojot tiešsaistes kases aparātus (PRRO – norēķinu darījumu reģistrators).

Apskatīsim čeku izsniegšanas scenārijus interneta veikalam Shopify platformā (visiem čekiem jābūt noformētiem atbilstoši veikala darba laikam):

1. Pircējs pirms nosūtīšanas maksāja par preci ar karti. Jāizsniedz čeks.

2. Pircējs veica pasūtījumu skaidrā naudā (piemēram, caur Novaya Poshta), preces atrodas veikala noliktavā. Kvīts ir jāizsniedz brīdī, kad preces tiek nosūtītas pircējam. Šeit ir dažādi viedokļi, taču notika nodokļu dienesta pārstāvja vebinārs un oficiāla nodokļu dienesta atbilde uz privātuzņēmēja lūgumu, ka brīdī, kad preces tiek nosūtītas pircējam, ir jāizsniedz čeks. Ir arī reģistrācijas nianse, kas saistīta ar kurjeru kompāniju. Ja pirkšanas-pārdošanas darījuma puse ir kurjerpasta uzņēmums, tad čeks ir jāizsniedz kurjerkompānijai (UkrPoshta ir šāds līgums). Citos gadījumos atbildība par čeka izsniegšanu gulstas uz pārdošanas uzņēmumu.

3. Pircējs veica pasūtījumu skaidrā naudā (piemēram, caur Novaya Poshta), pircējs saņēma preces, izmantojot piegādes pakalpojumu. Ja preču nosūtīšanas laikā kvīts netika izsniegta, tad jums tā ir jāizsniedz.

4. Pircējs veica pasūtījumu ar samaksu kurjeram, kurjeram ir kases aparāts. Čeku var noformēt caur kurjera maksājumu termināli preces piegādes brīdī.