Правила SEO для интернет-магазина (Теория)

SEO noteikumi tiešsaistes veikalam (teorija)

Termins meklētājprogrammu optimizācija (SEO) nozīmē pasākumu kopumu, kura mērķis ir uzlabot interneta veikala pozīciju Google meklēšanas rezultātos.
Ir jāsaprot, ka, ja veikals ir jauns (līdz 1 gadam no meklētājprogrammu indeksēšanas datuma) un piedāvā preces vai pakalpojumus, kuriem ir daudz konkurentu, tad būs ļoti, ļoti grūti ievest veikalu. TOP-5 pozīcijas. Tas ir saistīts ar faktu, ka meklētājprogrammas sākotnēji izturas pret jauniem veikaliem ar “neuzticību”.
Protams, ar melno un pelēko metožu palīdzību var paaugstināt veikala reitingu, kas novedīs pie īslaicīgas iekļūšanas TOPā, taču tad tas ļoti iespējams tiks pazemināts meklēšanas rezultātos, un var pat novest pie veikala izslēgšanas no meklēšanas indeksa uz vairākiem mēnešiem.
Tāpēc sākotnēji būtu pareizi kopā ar SEO iesaistīties kontekstuālajā reklāmā Google.

Ir divi Shopify veikala veicināšanas veidi:

  • pats veikals
  • noteikti produkti veikalā

Ir arī jāizceļ veicināšanas jomas:

  • veikala mājaslapas un preču karšu sagatavošana
  • nodrošinot saites uz veikalu no kvalitatīvām vietnēm
  • veicināšana sociālajos tīklos

Veikala mājas lapas un preču karšu sagatavošana

Veikala preču karšu aizpildīšanai ir 2 beznosacījuma noteikumi, kuru ievērošana ļaus veiksmīgi reklamēt savu veikalu meklētājprogrammās:

  • kvalitatīvs saturs
  • unikālu saturu

Kvalitatīvs saturs

Kvalitāte pircēju izpratnē nozīmē lietderību. Veikala struktūra un saturs jāsagatavo tā, lai klientiem sniegtu maksimālu labumu.

Unikāls saturs

Unikalitāte nozīmē autora pieeju tekstu sagatavošanai. Nekādā gadījumā neatkārtojiet vārdu pa vārdam tekstu no citām vietnēm. Arī vienkārša vārdu aizstāšana ar sinonīmiem nepalīdzēs - meklētājprogrammas atpazīst šo paņēmienu. Atrodiet autorus, kuri sagatavos unikālus tekstus. Pieņemot darbu, izmantojot Miratools.ru pakalpojumus, noteikti pārbaudiet šo tekstu unikalitāti. Aizsargājiet visu savu unikālo saturu, izmantojot Google piedāvātos mehānismus.

  • Veikala kataloga struktūra
  • Produktu kartes

Veikala kataloga struktūra

Структура каталога магазина

Iedomāsimies, ka veikalā būs 3 tūkstoši preču vienību. Kurš variants preces klasificēšanai no meklētājprogrammu viedokļa būs vēlamāks: bez sadalīšanas grupās vai ar sadalīšanu grupās (kolekcijās)? Protams, ar sadalīšanu grupās. Tāpēc, gatavojot katalogu ar produktu, analizējiet klientu pieprasījumu pēc vajadzībām. Un grupējiet preces atbilstoši klientu prasībām. Šeit Google Adwords pakalpojumi palīdzēs analizēt meklēšanas vaicājumus.
Ja veikalā ar 3 tūkstošiem preču būs 10 vai 50 grupas. Kurš dalīšanas variants būs vēlamāks no meklētājprogrammu viedokļa? Protams ar 50 grupām.

Produktu kartes

Правильная карточка товара в интернет-магазине

  1. Рrodukta nosaukums
  2. Produkta apraksts
  3. Produktu fotogrāfijas
  4. Video produkta demonstrācija
  5. Pircēja iesaistīšana
  6. Preču iegādes iezīmes un instrukcijas
  7. Atsauksmes
  8. Cena
  9. Izmēri un svars
  10. Pašreizējie atlikumi
  11. Garantija
  12. Sertifikācijas informācija
  13. Ražotājvalsts

Рrodukta nosaukums

Nosaukumā jānorāda ne tikai zīmols, modelis utt., bet arī atslēgvārdi, pēc kuriem prece visbiežāk tiek meklēta.

Produkta apraksts

Preces apraksts ir jāsagatavo ļoti rūpīgi. Izvairieties no aprakstu kopēšanas no ražotāja vai konkurenta tīmekļa vietnes. Meklētājprogrammas labi noņem meklēšanas rezultātos informācijas dublikātu. Pat ja jums ir vairāki produkti ar līdzīgām īpašībām, esiet radošs. Nedublēt aprakstu. Apraksta tekstā jābūt ar preci saistītiem atslēgvārdiem. Bet nepārspīlējiet - atslēgvārdu lietošanas biežuma slieksnis tekstā ir 4–6% no apraksta.

Produktu fotogrāfijas

Nemēģiniet kopēt produktu attēlus no konkurenta vietnes. Tas novedīs pie tā, ka meklēšanas rezultātos tiks parādīti konkurentu produkti, nevis jūsu. Piešķiriet budžetu fotosesijai. Nodrošiniet augstas kvalitātes fotoattēlus. Vairumā gadījumu attēlā redzamais produkts ir labāk uztverams uz balta fona - jums ir jāattīra attēla fons. Sekojiet līdzi failu lielumam un nepārlieciet tos. Faila nosaukumā ir jāietver atslēgvārdi, kas apraksta produktu un modeļa nosaukumu. Pēc produkta fotoattēlu pievienošanas produkta kartītei noteikti aizpildiet katras fotogrāfijas nosaukumu, minot vārdu “fotogrāfija” vai “foto”, kā arī neaizmirstiet aizpildīt alternatīvo fotoattēla nosaukumu.

Video produkta demonstrācija

Produkta video apskata ievietošana tikai uzlabo informācijas pasniegšanas kvalitāti par produktu no meklēšanas servera viedokļa

Pircēja iesaistīšana

Dažām produktu kategorijām ir iespējams veikt demonstrāciju, izmantojot paplašinātās realitātes tehnoloģiju vai virtuālo demonstrāciju. Piemēram, pircējs var uzreiz pielaikot sev tīkamās brilles vai džinsus, kas viņam patīk. Tāpat dažus produktus var noformēt trīsdimensiju modeļa veidā, kas ļauj apskatīt preci no visām pusēm.

Preču iegādes iezīmes un instrukcijas

Sniedziet informāciju par nepārprotamām produkta iegādes iezīmēm. Piemēram, preces komplektācijā iekļauto nepieciešamo lietu trūkums un piedāvājums tās iekļaut pirkuma komplektā. Saites uz instrukcijām pievienošana arī pievienos produkta lapai vērtību.

Atsauksmes

Aktīva klientu reakcija produkta lapā nozīmēs produkta atbilstību meklētājprogrammām, kas var izraisīt produkta pozīcijas pieaugumu meklēšanas rezultātos.

Saites uz veikalu nodrošināšana no kvalitatīvām vietnēm

  • Ja iespējams, ražotāja vietnē iegūstiet saiti uz savu veikalu
  • Publicēt preses relīzes specializētās tīmekļa vietnēs
  • Reģistrējiet savu vietni kā Google Trusted Store .
  • Piedalieties diskusijās par tematiskajiem forumiem ar saitēm uz vietni
  • Pasūtiet interesantas informācijas izvietošanu no slaveniem emuāru autoriem.

Продвижение в социальных сетях

Социальные сети

Aktīva darbība sociālo tīklu lapās tikai palielinās veikala vērtējumu. Izvairieties no grupas dalībnieku kvantitatīvās veicināšanas, koncentrējieties uz kvalitāti. Lūdzu, ņemiet vērā, ka dažos tīklos jau ir iespējams tieši pārdot preces, ievietojot pogu Pirkt. Tas ir Facebook, Twitter, Pinterest.
Izplatīta kļūda ir vienas un tās pašas informācijas dublēšana visos reklāmas kanālos. Sagatavojiet aprakstus katram kanālam atkarībā no tā funkcijām, norādot saiti uz vēlamo vietnes lapu.
Facebook pieprasa vairākas informācijas rindkopas, Twitter ierobežo ziņojumu garumu līdz 140 rakstzīmēm, un emuāros jau ir jāiekļauj detalizēts teksts. Noteikti pievienojiet savu ziņojumu ar vizuāliem materiāliem (fotoattēli, video). Informācijas uztveres atvieglošanai ir izstrādāts praktisks noteikums - fotogrāfijas vai video jāievieto ik pēc 3 teksta rindkopām.

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Google+
  • Instagram
  • Blogi